Despre mine

Fotografia mea
Sunt optimista, vesela si iubitoare de animale (cele cu patru picioare). Imi plac trandafirii si asa cum veti vedea pe acest blog imi place sa crosetez. Daca va place si sunteti interesat/a de ceva din ceea ce fac eu imi puteti scrie pe adresa dumitrescu999@yahoo.com sau va rog sa nu ezitati sa lasati un comentariu sau mesaj. Va voi raspunde prompt si cu placere. Chiar daca ceva nu va place puteti lasa comentariu pentru ca numai asa ma voi perfectiona. Placerea va fi de partea mea sa va citesc si sa va raspund la comentarii si mesaje. Va multumesc pentru vizita!

25.03.2012

PE STADION

 Pentru ca echipa de fotbal trebuie sustinuta si in momente nu tocmai bune, am fost iar la meci pe stadion. De data aceasta mi-am luat aparatul foto la mine sa va arat si voua 2-3 imagini.

Aici este domnul al carui nume il poarta stadionul. S-a născut în Statele Unite, la Indiana Harbor, părinții săi refugiindu-se acolo din cauza Primului Razboi Mondial  Primului Război Mondial. Când Ilie avea 4 ani, s-au întors în România si s-au stabilit la Sibiu. Acolo, în Transilvania, a si început Oană să dea cu piciorul în minge, la echipa locală Șoimii. In 1937 s-a transferat la Juventus Bucuresti, unde a rămas până în 1951, ca extremă dreapta clasică, într-un atac din care mai făceau parte nume ca Mihai Flamaropol și Titi Popescu. După ce s-a retras, a rămas să activeze în cadrul aceluiasi club, mutat între timp la Ploiesti, sub numele de Petrolul. De altfel, Ilie Oană deține un record greu de egalat în fotbalul românesc, întrucât a petrecut 34 de ani la un singur club, ca antrenor si jucător.
Ca antrenor, Ilie Oană a activat la Petrolul Ploiești, echipa greaca Panserraikos, Politehnica Iași, Universitatea Craiova (cu care a castigat Cupa României in 1978), Farul Constanța, Gloria Buzău. Cu "găzarii", pe care i-a promovat în primul eșalon în 1953, a cucerit de două ori titlul, în 1958 și 1959, dar și o Cupă a României, în 1963. De asemenea, Oană este al doilea antrenor din istoria Primei Divizii Romanesti ca meciuri din postura de antrenor cu 549; este depasit doar de Florin Halagian, care are 926 de meciuri. La începutul anilor '80, Oană s-a retras brusc din activitate, rămânând însă membru de vază în Colegiul Central al Antrenorilor.

  • Din 1990, stadionul „Petrolul" din Ploiești îi poartă numele, iar în Liga a IV-a din București este înscrisă și echipa de fotbal ACS „Ilie Oană". Tehnicianul s-a stins din viață la 21 aprilie 1993 
Stadionul inainte de meci

 Mingia pe care arbitrul de centru o ia si o da pentru  inceperea meciului


Echipa de arbitri, din care a facut parte si o femeie, spre mandria femeilor de pe stadion.

Lovitura de la 11 metri


spectatorii de pe stadion


O sustinatoare a echipei

Alte doua suportere ;)

2 comentarii:

CCristinaC spunea...

Hai Petrolul! :)

Silvia spunea...

Hai Petrolul!!!!