Despre mine

Fotografia mea
Sunt optimista, vesela si iubitoare de animale (cele cu patru picioare). Imi plac trandafirii si asa cum veti vedea pe acest blog imi place sa crosetez. Daca va place si sunteti interesat/a de ceva din ceea ce fac eu imi puteti scrie pe adresa dumitrescu999@yahoo.com sau va rog sa nu ezitati sa lasati un comentariu sau mesaj. Va voi raspunde prompt si cu placere. Chiar daca ceva nu va place puteti lasa comentariu pentru ca numai asa ma voi perfectiona. Placerea va fi de partea mea sa va citesc si sa va raspund la comentarii si mesaje. Va multumesc pentru vizita!

SANATATE

Pireul de pătrunjel.

Cei mici il vor iubi, iar cei mari îl vor savura.
Prepararea este foarte simplă.

Pentru fiecare porție aveti nevoie de o legătură mare de pătrunjel, un dinte de usturoi și două linguri de ulei de măsline, plus un blender. Se toacă pătrunjelul, nu foarte mărunt. Se pune la foc un litru de apă (Dacă sunt mai multe legături, se adaugă cate un litru de apă pentru fiecare. La final veti vedea de ce!)
Când apa clocotește, se pune pătrunjelul se acoperă și se lasă să clocotească încet zece minute. Apoi se pune intr-o sită la scurs, iar supa se păstrează.
Când e scurs, se pune in blender cu usturoiul, uleiul de măsline, un praf de sare și se freacă bine. Va ieși un pireu verde închis și foarte aerat, ca o spumă. Delicios.
Se poate mânca simplu, ca garnitură sau pe pâine proaspătă sau prăjită. Dar asta nu e tot. Pireul păstrează cele mai multe din calitățile pătrunjelului, dar supa rămasă e miraculoasă.
Cum ne curățăm rinichii colonul și ficatul cu supa de pătrunjel
Pătrunjelul este un foarte bun diuretic, reglează funcționarea rinichilor, poate dizolva calculii biliari și vindeca înfecțiile urinare – cistitele și inflamațiile rinichilor.
Exact la asta e bună supa de pătrunjel care va rămâne după prepararea pireului de pătrunjel. În plus, supa de pătrunjel va regla tranzitul intestinal, după mese copioase și te ba scăpa de gaze.
O altă binefacere a acestei supe de pătrunjel se adresează proaspetelor mămici, care dacă o vor consuma, le va face bine la recuperarea uterină după o naștere vaginală.
Supa de pătrunjel face bine și ficatului, ajutându-l la detoxifierea organismului.
Se bea un pahar sau două de supă de pătrunjel pe zi.
NU are contraindicații.




Metode eficiente de protectie aurica






BOLILE PANCREASULUI - tratament prin reflexoterapie
Pancreasul este o glanda cu secretie mixta :
externa (exocrina) - secreta sucul pancreatic cu fermenti digestivi ce se varsa în duoden.
interna^ (endocrina) - secreta glucagonul, care intervine când cantitatea e,Z.ahar din sânge este mica- si insulina, care intervine când cantitatea de zahar din sânge este crescuta (hiperglicemie).









Picior drept Picior stâng
Figura 9 _ Zone reflexogene din talpi pentru pancreas
5.1. Pancreatita cronica
rative a{?/'ncreasului' caracterizata prin proces inflamator, cu modificari degene-rar . ^ ' r°Za"te alePancreasului. Pancreatita cronica se individualizeaza foarte r, e regula se asociaza cu alte afectiuni digestive sau hepatobiliare. De semenea, pancreatita cronica survine si în alcoolismul cronic.
Semne clinice : denutritia si slabirea marcata în greutate, scaune abundente, lucioase, grasoase, diaree, flatulenta, durere epigastrica sau în hipocondrul stâng, dupa mese. în primul rând trebuie eliminate toate cauzele ce pot provoca boala (tratarea afectiunilor digestive, hepatobiliare, eliminarea alcoolului, evita­rea consumului exagerat de grasimi).
Zona reflexa a pancreasului este foarte sensibila la palpare, ca de altfel si zonele corespunzatoare duodenului si stomacului.
Schema de masaj
zona stomac - 5 minute fiecare parte ;
zona pancreas - 10 minute fiecare parte;
 zona hipofiza - 3 minute fiecare parte;
zona duoden - 3 minute fiecare parte;
zone limfatice - 3 minute fiecare punct.
Se va face o sedinta pe zi, pâna la disparitia semnelor clinice. Rezultatele apar dupa aproximativ o luna de masaj. Sunt necesare 2-3 luni de masaj.
Retete naturiste
Ceaiul de radacina de obligeana (Acorus calamus) vindeca afectiunile pancreasului. Se pune l lingurita de radacina sfarâmata în 1/4 l de apa rece si se lasa de seara pâna dimineata. Dimineata se încalzeste continutul la baie marina, se strecoara si se bea câte o înghititura înainte si dupa mese. Efectul acestei plante este aproape miraculos în afectiunile pancreasului. Va fi necesara o cura de 2-3 saptamâni, apoi se va face pauza. Obligeana mai este cunoscuta si sub urmatoarele denumiri: papura rosie, trestie mirositoare, buciumas, crin de apa etc. Planta este acvatica, gasindu-se pe lânga lacuri, balti, mocirle.
Principalul element chimic al pancreasului este potasiul. Deci consumul de legume bogate în potasiu (telina, patrunjelul, dovleacul, fasolea verde - sub forma de supe sau piureuri) va fi întotdeauna benefic pentru pancreas, atunci când este obosit sau când implicarea lui în controlul cantitatii de zahar din sânge nu este normala (diabet).
http://www.scritube.com/medicina/BOLILE-PANCREASULUI-tratament-33314189.php




Corpul energetic, eteric, vital al omului

Corpul fizic este determinat şi coordonat de către o structură holografică energo-informaţională extraordinar de complexă.
Aşa cum un dispozitiv electronic are nevoie de o sursă de alimentare, tot aşa şi corpul uman are nevoie de o sursă specifică de alimentare. Nu vorbim doar de alimentarea din punct de vedere fizic (alimentele, apa, aerul etc.) ci şi de alimentarea din punct de vedere energetic De fapt, fiind atât de complex (faţă de orice supermaşinărie făcută de mâna omului), corpul omenesc are nevoie de mai multe surse de alimentare (de diferite tipuri). Dacă pentru un dispozitiv electronic, avem nevoie doar de o sursă simplă de alimentare (de regulă monofazată sau trifazată), pentru ca fiinţa umană să „funcţioneze” optim este nevoie mai mai multe „surse” de alimentare. Aceste surse de alimentare sunt centrele energetice, numite şi chakre energetice.
Primul centru energetic (muladhara) este „quatrofazat” (dispune de patru petale energetice), al doilea (swadhisthana) este „hexafazat” (dispune de şase petale energetice), al treilea (manipura) este „decafazat” (10 petale), centrul inimii (anahata) este „dodecafazat” (12 petale), cel al gâtului (vishuddha) are 16 „faze”, ajna are doua „faze” principale şi fiecare dintre ele alte 48 de „faze secundare”, iar ultimul are aproape 1000 de „faze”. Aceste „faze” sunt date de către petalele centrului energetic. De fapt, ele sunt ca nişte membrane vibratorii care dau o anumită caracteristică energiei universale (prana), adică o modulează într-o anumită formă. Este asemănător cu modulaţia energiei electro-magnetice a undelor radio-tv, astfel că fiecare centru energetic, şi în particular fiecare „petală” aferentă, are rolul de-a da o caracteristică specifică (modulaţie). Prin urmare, la fel cum modulaţiile electro-magnetice ale undelor radio-tv au anumite frecvenţe, amplitudini, caracteristici etc., la fel, centrele energetice vor modula cu diferite frecvenţe, amplitudini, şi alte caracteristici, prana. Aşadar, centrele energetice principale modulează energia universala (prana) în fluxuri energetice vitale, care sunt dispuse de-alungul unui canal energetic central, numit Sushumna, şi care se află în partea mediană a corpului.
Petalele fiecărui centru energetic au o dispunere geometrică oarecum asemănătoare florii lotus, de aceea ele se mai numesc şi lotuşi energetici (în special în orient). Uneori, se mai foloseşte denumirea de con energetic. Primul centru (muladhara) şi ultimul (sahasrara) au o singură deschidere conică (prima spre pământ şi ultima spre cer), restul chakrelor au deschideri atât în faţă cât şi în spate.



Deschiderile din spate sunt dispuse de-alungul coloanei vertebrale iar cele din faţă sunt dispuse la distanţa diametral opusă faţă de centrul median al corpului. Deschiderile din spate formează circuitul pasiv iar cel din faţă formează circuitul activ. Circuitul pasiv are o dominanţă magnetică iar cel activ are o dominanţă electrică.
Circuitul din spate (pasiv), dominant magnetic, este determinat de caracteristicile genetice (şi implicit de karmă), fiind destul de greu de influenţat din exterior (de obicei prin diverse traumatisme); este cel care asigură buna funcţionare a sistemelor autonome, adică energetica funcţiilor vitale şi a sistemului nervos central (măduva spinării şi creier). Toate chakrele din spate au atât deschiderea cât şi activările prestabilite. Circuitul energetic pasiv este influenţat direct de către matricea informaţională
Circuitul din faţă (activ), dominant electric, este determinat doar parţial de către genetică şi karmă. Spre deosebire de circuitul din spate (pasiv), cel din faţă poate fi supus unor influenţe directe. Aceste influenţe ţin de dinamica energetică şi psiho-mentală a omului, prin urmare centrele energetice pot fi activate, deviate, alterate sau chiar blocate de către diverse acţiuni, care sunt, fie de ordin fizic (alimentaţie, sex, sedentarism, efort etc.), fie psihoemoţional (stări, dispoziţii, atitudini, etc.).
Centrele energetice principale (chakrele), alături de circuitele aferente lor, constituie aşadar structura dinamică a fiinţei umane. Aceste centre energetice nu influenţează doar partea fizică (prin intermediul corespondenţelor fizice) şi energetică, ci toate corpurile subtile. Ele pătrund prin toate cele şapte corpuri, precum o carte este străpunsă de sfoara ce o leagă. Desigur, aceasta este o exprimare simplistă, căci în realitate aceste „străpungeri” sunt specifice pentru fiecare corp subtil în parte.
În corpul fizic, centrele energetice iau forma diferitelor glande, după cum urmează: muladhara – glandele sexuale, swadhisthana – glandele suprarenale, manipura – pancreasul şi splina, anahata – glanda timus, vishuddha – glanda tiroidă, ajna – glanda pituitară, sahasrara – glanda pineală. Toate aceste glande formează sistemul endocrin şi el coordonează buna funcţionare a organismului. Sistemul nervos (sistemul nervos central, sistemul nervos periferic, sistemul nervos vegetativ) este cel care comandă şi coordonează descărcările hormonale în corpul fizic, contribuind astfel la optima funcţionare a corpului fizic.
Structura scheletală a sistemului energetic este formată din trei canale energetice.
Sushumna este canalul energetic central, situat în zona mediană a corpului; este canalul prin care toate centrele energetice formează o „magistrală energetică” comună.
Canalele Ida şi Pingala sunt situate în stânga respectiv dreapta canalului principal, având un rol reglator în sistemului energetic de ansamblu. Ele modulează energia primită prin respiraţie, astfel că nara stângă este asociată cu Ida iar cea dreaptă cu Pingala. Ida este canalul ying, feminin, lunar, iar Pingala este yang, masculin, solar. Acestea vin ca o completare a canalului central Sushumna, având rolul, pe de-o parte, de-a da alte caracteristici (suplimentare) modulaţiilor pranice, conform necesităţilor energetice, iar pe de altă parte au rolul de liant energetic pentru alte centre energetice secundare.
Corpul fizic este o extensie a corpului energetic, o coborâre a vibraţiei sale. Unii clarvăzători au reuşit să vizualizeze aceste centre energetice, dispunerea lor, cromatica, forma, precum şi circuitele pe care acestea le formează. Au fost identificate 12 meridiane principale, corespunzător organelor interne (inimă, ficat, pancreas rinichi, plămâni, intestinul subţire, intestinul gros, splina, vezica biliară, vezica urinară, meridianul trei focare) şi alte câteva sute de meridiane secundare, urmate de mii de alte meridiane terţiare şi tot aşa, până la nivel de celulă. Matricea energo-informaţională este cea care diferenţiază fluxurile energetice de bază (ale chakrelor principale), atât pentru diversele organe interne cât şi pentru procesele metabolice, de regenerare etc.





Primele elemente ale corpului energetic au fost descoperite (de fapt redescoperite) de către anticii chinezi. Aceştia au asociat diversele caracteristici ale pielii (sensibilitate, umezeală, rigiditate etc.) cu anumite afecţiuni, reuşind în timp să construiască o hartă a zonelor pielii care pot influenţa anumite organe. De fapt este vorba de influenţarea anumitor fluxuri energetice de-a lungul organului dermic, care sunt în legătură cu organele interne.
Chinezii au numit această energie „chi”, indienii şi tibetanii au numit-o „prana”. Această energie se găseşte peste tot în Univers, în aer, apă, materie, chiar şi în vidul cosmic.
La început anticii chinezi foloseau pietrele ascuţite pentru a activa punctele identificate ca având legătură cu organul afectat, iar mai apoi, s-au folosit acele (observându-se efecte mai puternice). O astfel de hartă antică, în care sunt identificate anumite trasee energetice vitale şi punctele lor aferente, este în figura de mai jos.




Astfel, s-au dezvoltat tehnici extrem de eficiente de reechilibrare energetică ale diferitelor organe, prin acţionarea mecanică (masaj, presopunctură, acupunctură), electrică (electro-acupunctură), bioenergetică.
De asemenea, s-au identificat puncte reflexogene specifice ale diferitelor organe interne şi în alte zone, cum ar fi palmele, tălpile picioarelor, lobii urechilor, irisul ochiului, buzele.
În decursul timpului, metodele de influenţare a fluxurilor de energie vitală s-au diversificat şi perfecţionat. Metoda cea mai la îndemână este masajul şi presopunctura.
Masajul este o metodă simplă şi la îndemână oricui, şi nu există contraindicaţii sau efecte secundare. Nu numai fluxul sanguin şi limfatic este pus în mişcare dar şi alte fluxuri energetice care acţionează în interiorul corpului. Masajul ajută foarte mult şi la eliberarea unor tensiuni latente din corp, precum şi la eliberarea toxinelor.
În figurile de mai jos sunt identificate zonele reflexogene ale organelor interne din palme şi tălpi.







Masarea zonelor corespunzătoare organelor interne (zonele reflexogene din tălpi sau palme) determină energizarea unor chakre secundare care au o legătură energetică cu acestea, şi astfel contribuie indirect la buna funcţionare a lor.
O metodă foarte eficientă, pentru reechilibrarea energetică generală, este plimbatul cu tălpile goale pe pământ. Fie că este vorba de plimbatul în pădure, ori pe nisip sau pe iarba udă de rouă (cea mai eficientă), zonele reflexogene sunt foarte bine energizate şi acest lucru se reflectă şi asupra stării generale de sănătate.
O altă metodă deosebit de eficientă pentru reechilibrare energetică, şi nu numai, este alternarea duşului cald cu cel rece. În acest caz, se reechilibrează şi se activează majoritatea fluxurilor energetice care traversează organul dermic. Această metodă ajută nu numai la reechilibrarea energetică a organismului ci şi la dobândirea unui tonus general bun; de asemenea îmbunătăţeşte considerabil rezistenţa organismului în faţa bolilor diverse. Este recomandabil ca pentru început, diferenţa de temperatură să fie mai mică, urmând ca în timp diferenţa de temperatură să crească.
Dacă metoda descrisă mai sus nu este tolerată de organism, atunci se poate folosi alternaţa cald-rece acţionând doar asupra palmelor şi tălpilor. Este recomandat, în acest caz, să se dizolve sare grunjoasă în apa fierbinte.
Toate aceste metode sunt foarte eficiente în reechilibrări uşoare ale circuitelor şi meridianelor energetice. Aceste tehnici însă nu pot reechilibra energetic un corp care este supus unor influenţe mai puternice pe timp îndelungat, cum ar fi un regim de viaţă foarte dezordonat, alimentaţie denaturată şi preponderent carnivoră, medii toxice (poluare, radiaţii etc), excese sexuale, oboseală cronică (muncă excesivă, nopţi nedormite), stres, alcool, fumat, droguri etc.

http://chipurile.blogspot.ro/2014_01_01_archive.html



Dieta cu calorii negative, slăbeşti 4 kilograme în 7 zile

Vrei să slăbeşti şi să-ţi păstrezi greutatea şi după cură? Dieta cu calorii negative este cea de care ai nevoie. În 7 zile slăbeşti 4 kg şi te simţi minunat. Noi îţi spunem...
de Unica.ro, 19 Mai 2011




...ce să faci pentru ca de data asta să funcţioneze.
Cât mai multe lichide
În timpul dietei trebuie să bei cât mai multe lichide, pentru o bună hidratare a organismului. Sunt recomandaţi minimum doi litri pe zi, evitând băuturile carbogazoase.
Te întrebi ce sunt alimentele cu calorii negative? În nici un caz nu sunt alimente care nu au nici o calorie sau au calorii în minus. Aşa ceva nu există. Există, în schimb, alimente pentru a căror digerare organismul consumă mai multe calorii decât primeşte. Spre exemplu, pentru digerarea unui măr care conţine 50 de calorii, un individ poate consuma o energie chiar cu 150% mai mare. Acest lucru depinde de metabolismul fiecărei persoane în parte, dar procesul funcţionează la toată lumea.Dieta cu calorii negative curăţă organismul de toxine şi grăbeşte arderea caloriilor. Secretul stă într-o supă cu calorii negative, al cărei consum zilnic şi în cantităţi cât mai mari declanşează un proces de ardere rapidă a energiei. Respectă programul de mai jos pentru a ajunge la greutatea ideală. Încearcă să mănânci fără grabă şi ori de câte ori îţi este foame.

Evită băuturile acidulate
Ca în cazul oricărei diete, este recomandat să consumi cât mai multe lichide. Reţine însă că nu toate lichidele sunt recomandate. Cele mai potrivite sunt apa, sucul de fructe neîndulcit, ceaiul, cafeaua şi laptele degresat. Băuturile carbogazoase nu au ce căuta pe listă.
După dietă poţi consuma fără restricţii orice tip de carne slabă, ouă tari, lapte degresat, iaurt, brânză de vaci, urdă, telemea desărată, zarzavat, legume crude, fructe proaspete, mai puţin nuci, alune, castane, uleiuri vegetale şi margarină. Încearcă să nu exagerezi nici în ceea ce priveşte sarea. Foloseşte doar atât cât este necesar pentru a da un gust mâncării.
Spune NU categoric în timpul regimului băuturilor alcoolice, pâinii,

zahărului, prăjelilor şi mierii de albine. Ar fi bine ca şi după terminarea dietei să consumi aceste alimente cu măsură, deoarece îţi pot afecta negativ sănătatea.
Lista alimentelor cu calorii negative de care poţi profita oricând:

â–º Ananas â–º ardei iute â–º broccoli

â–º căpşune â–º castraveţi

â–º ceapă â–º cicoare â–º conopidă

â–º fasole verde â–º lămâie â–º pepene â–º mere â–º morcovi â–º piersici

â–º portocale â–º ridichi â–º sfeclă

â–º spanac â–º tei â–º ţelină â–º usturoi

â–º varză verde â–º zmeură.

Supa cu calorii negative se prepară din următoarele ingrediente:
1. 6 cepe mari
2. o varză
3. o legătură de ţelină
4. doi morcovi
5. doi ardei graşi
6. 0,750 kg roşii (se poate înlocui cu bulion)
7. condimente de orice fel
8. un cub de supă de vită

Ziua 1
Supa cu calorii negative trebuie să îţi fie cea mai importantă hrană. Potoleşte-ti foamea cu ea. În plus, poţi consuma fructe pe alese, mai puţin banane. Sunt recomandate pepenele galben sau verde şi merele.
Ziua 2
Supa se consumă în combinaţie cu legume fără grăsimi, cum ar fi varza, salata sau morcovii. Poţi mânca şi un cartof fiert cu puţin ulei. Este important să respecţi aceste combinaţii, pentru că doar aşa organismul tău va fi suficient de solicitat pentru a arde caloriile în plus.
Ziua 3
Ai ajuns deja în a treia zi. Cu siguranţă te simţi ceva mai uşoară. Astăzi ai voie să mănânci atât legume, cât şi fructe. Nu uita de supă - acolo se găsesc cele mai multe calorii negative.
Ziua 4
În meniul de astăzi stă din nou supa cu calorii negative, dar nu te descuraja: ai voie să mănânci trei banane şi lapte atât cât îţi doreşti. Laptele şi bananele îţi vor da astăzi energie şi aproape vei uita că este o zi de dietă.
Ziua 5
Masa de astăzi va fi un adevărat festin faţă de celelalte zile. Ai voie să mănânci 300 g carne de vită, de pui sau de curcan, fără piele şi fără grăsimi. Fierbe carnea cu puţină sare şi serveşte-o cu salata de roşii, fără ulei.
Ziua 6
Supa cu calorii negative trebuie să fie şi astăzi prima care îţi potoleşte foamea. Ca supliment, ai voie să mănânci carne de vită sau de curcan şi legume de orice fel, mai puţin cartofi.
Ziua 7
Azi e ultima zi de dietă. Combină supa cu orez fiert, mazăre, suc de fructe neîndulcit şi legume. Mănâncă cu încredere şi bea suficiente lichide.



Sursa: Dieta cu calorii negative, slăbeşti 4 kilograme în 7 zile | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/dieta-cu-calorii-negative-11362.html#ixzz2xwlSp8rc








DIETA SOUTH BEACH


Dieta SB este o dieta pentru cei ce aleg sa manance sanatos, dar sa le si placa ceea ce mananca . Dieta este impartita in 3 faze:



Faza 1 cea mai scurta faza, este menita sa elimine pofta de dulciuri si de carbohidrati din produse rafinate, si de asemenea sa dea startul la slabire.Scopul fazei 1 este de a stabiliza zaharul din sange, ceea ce face ca dieta sa fie ideala pentru persoane prediabetice sau diabetice, dar si pentru cei ce vor sa slabeasca mult.
In aceasta faza poti manca portii normale de carne de pui, curcan, peste si fructe de mare; legume din plin, oua, branza, nuci; salate cu sos din ulei natural de masline;
Se vor lua trei mese echilibrate pe zi si doua gustari , una dimineata si una dupa-amiaza (in total cinci mese zilnic); Se va bea apa (min 8 pahare /zi), plus cafea sau ceai, daca doriti;


In primele 14 zile, nu ai voie sa mananci paine, orez, cartofi, paste fainoase, produse de patiserie sau cofetarie. Nici macar fructe. Doar 2 saptamani. Dupa care se vor reintroduce in alimentatie aceste produse.
Timp de doua saptamani nu ai voie bomboane, prajituri, biscuiti, inghetata sau zahar. Nici bere sau orice alta bautura alcoolica.


Dupa aceasta faza, se poate bea vin, care din diverse motive are efecte benefice. Daca sunteti tipul de persoana dependenta de paste fainoase, paine sau cartofi, ori daca sunteti convins ca nu puteti trai nici o zi fara sa va satisfaceti pofta de dulciuri, veti fi socat cat de usor vor trece doua saptamani fara aceste alimente. Primele doua zile va fi mai greu, dar odata ce ati trecut peste asta, nu va mai fi nici o problema. Nu trebuie sa va luptati cu propriile nevoi; in cursul primei saptamani "poftele" vor disparea practic de la sine.


Faza intai reprezinta perioada cea mai stricta. Dupa primele doua saptamani veti cantari cu 4-7 kilograme mai putin decat astazi. Ceea ce nu veti vedea este faptul ca in aceste doua saptamani s-a schimbat ceva si in interiorul dumneavoastra. Schimbarea se refera la modul diferit in care reactioneaza organismul fata de alimentele care v-au facut sa va ingrasati. La un moment dat in corpul dumneavoastra s-a activat un comutator. Acum, prin simpla schimbare a alimentatiei il veti dezactiva. Poftele care va guvernau obiceiurile alimentare vor disparea, si atata vreme cat veti respecta programul , nici nu vor reveni. Scaderea in greutate nu se va produce datorita faptului ca veti incerca sa mancati mai putin, ci datorita faptului ca veti consuma mai putine alimente care au creat acele pofte nesanatoase si v-au facut sa acumulati grasime in exces.


Retete pentru faza 1 veti gasi aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Cura-...h-Beach-Faza-1/


Faza 2 :Ca urmare a acestei schimbari interioare veti continua sa pierdeti in greutate si dupa primele 14 zile, chiar daca veti introduce in alimentatie cateva dintre alimentele interzise. Veti tine in contiunare regim, dar daca va place painea, veti putea manca paine. Daca va plac pastele, va veti bucura din nou de ele. La fel cu orezul, cerealele sau cartofii. Fructele vor reveni cu siguranta pe masa dumneavoastra. Ciocolata? Daca va face sa va simtiti bine, sigur. Insa va trebui sa alegeti cu care dintre aceste produse va veti rasfata. Nu va veti putea infrupta din toate in mod permanent. Veti ramane in aceasta faza si veti continua sa slabiti pana cand va veti atinge scopul. Cat de mult va dura? Depinde de cat trebuie sa slabiti. In faza a doua se pierd in general 0,5-1 kilogram pe saptamana.


Retete pentru faza 2 veti gasi aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Cura-...h-Beach-Faza-2/


Faza 3:Odata ce v-ati atins tinta, veti trece la o versiune si mai liberala a programului, care va va ajuta sa va mentineti la greutatea ideala. Este vorba depre faza a treia, care va dura tot restul vietii. Din acel moment veti observa ca nu mai este vorba despre un regim de slabire, ci despre un mod de viata. Veti consuma mancaruri normale, in portii normale. Si puteti chiar sa uitati cu desavarsire de regimul South Beach cu o conditie: sa respectati cateva dintre regulile sale de baza. Pe masura ce pierdeti in greutate si organismul dumneavoastra incepe sa reactioneze diferit fata de mancare va avea loc si cea de-a treia schimbare. Este vorba despre o modificare substantiala a compozitiei sangelui, cu beneficii pe termen lung pentru sistemul cardiovascular. Gratie acestei schimbari, sansele dumneavoastra de a avea o viata lunga si sanatoasa vor spori simtitor si se vor mentine pe masura ce veti inainta in varsta. Unul dintre avantajele structurii in trei faze a regimului South Beach este ca puteti trece cu usurinta de la o etapa la alta. Daca in cursul fazei a doua plecati in vacanta si va rasfatati cu dulciuri, e usor sa reveniti la faza intai pentru o saptamana pentru a da jos kilogramele depuse sis a treceti apoi din nou la faza a doua.


Retete pentru faza 3 veti gasi aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Cura-...h-Beach-Faza-3/


Fara sport in regimul South Beach
Regimul va functiona indiferent daca persoana care-l tine face sau nu gimnastica. Fara indoiala, exercitiile fizice accelereaza metabolismul si sporesc eficienta regimului. De asemenea, ele reprezinta un aspect esential in orice plan de restabilire a sanatatii inimii. Insa, regimul South Beach nu depinde de exercitii. Daca faceti miscare in mod regulat, veti slabi mai mult si mai repede. Dar veti slabi si daca nu exersati. Asadar incepeti regimul South Beach cu o singura speranta - aceea de a slabi. Daca il adoptati si il respectati, speranta dumneavoastra se va transforma in realitate..






LISTA ALIMENTELOR PERMISE PENTRU FAZA 1 -ACTUALIZARE APRILIE 2008
vezi lista originala engl. aici http://www.southbeach-diet-plan.com/forum/...pic.php?t=29305


VITA: Parti slabe, ca pulpa, muschi,muschiulet, spata
PASARE (FARA PIELE) : piept de curcan si de pui, sunca de curcan
PESTE/FRUCTE DE MARE
Orice tip de peste si preparate de peste ( a se limita cele cu continut mare in mercur sau alte substante cntaminante cum ar fi rechinul si tonul alb ) ; ton in apa sau alt tip de peste la conserva.
PORC: sunca/jambon fiert ,bacon (sunca) fara gasime,muschi, muschiulet
VITEL: cotlet,antricot, pulpa
MIEL : indeparteza orice urma vizibila de grasime : cotlet, spate
MEZELURI (slab sau fara grasimi): sunca/jambon fiert ,sunca afumata, piept de curcan


INLOCUITORI DE CARNE (pe baza de soia)
Cauta produse care au grasime cca 21%
Sunca de soia
Cremvusti de soia
Tofu toate varietatile, 1/2 cana pe zi


BOABE/LEGUME
(Incepe cu 1/3 - 1/2 cana)
Linte
Naut
Fasole
Soia
Mazare uscata
s.a.


GRASIMI/ULEIURI
Sunt recomandate urmatoarele uleiuri monosaturate a fi consummate zilnic:
Ulei de canola
Ulei de masline


Sau se mai pot folosi urmatoarele uleiuri polinesaturate sau mononesaturate :
Floarea soarelui
Porumb
Susan
Soia
s.a.
Alte grasimi premise:
Avocado /1/3 intreg/ 1 lingura ulei
Maioneza – obisnuita -1 lingura
Maioneza light - 2 linguri
Masline (verzi sau negre) 15 masline echivaleaza cat ½ lingura ulei


BRANZETURI (FARA GRASIMI SAU CU PROCENT REDUS DE GRASIMI)
Cauta varietati care sa aiba mai putin de 21% grasime
Branza de vaci, 1-2 % sau fara grasimi
Feta
Parmezan
Ricotta
Cheddar


NUCI SI ALUNE/SEMINTE
Limita o portie pe zi. Se recomanda prajite.
Migdale -15 buc
Edamame (soia) prajite ¼ cutie
Alune de padure -25 buc
Nuci -15 buc
Seminte de susan -3 linguri
Seminte de dovleac -3 linguri
Seminte de floarea soarelui -3 linguri
Fistic -30 buc
Nuci pecan- 15 buc
Nuci caju -15 buc


LAPTE/LACTATE
(2 cani permise zilnic, inclusiv iaurt)
Lapte slab (fara grasimi sau 1%)
Iaurt fara grasimi
Lapte de soia cu vanilie, poate contine sucralose cam 14% grasimi


OUA
Folosirea oualor intregi nu este limitata, doar daca este altfel indicat de medic. Folositi albus de ou si inlocuitor de ou daca vreti.


CONDIMENTE
Orice condimente care nu contin zahar
Supa de zarzavaturi (broth)
Extracte de vanilie, migdale,si altele
Suc de lamaie
Piper de orice fel
Hrean
Sos de soia -1/2 lingura
Tamari
Sos Worcestershire – 1 lingura
Smantana light (procent redus de grasimi) -2 linguri


DULCIURI ADMISE (Limita 75-100 calorii pe zi)
Bomboane, fara zahar
Cacao
Gelatina fara zahar
Guma de mestecat fara zahar
Jeleuri fara zahar
Siropuri fara zahar


INLOCUITORI DE ZAHAR
Acesulfame K
Fructoza ( trebuie socotita in categoria dulciuri admise, cu limita calorica de 75 )
Fructoza Nutrsweet (Equal) aspartam
Zaharina
Sucralose (Splenda)


BAUTURI
Cafea decofeinizata sau ceai
Bauturi dietetice,decofeinizate, fara zahar
Ceaiuri de plane (musetel,etc)
Lapte (1% sau degresat) si lapte de soia (cu grasimi putine)
Suc de legume
Suc de rosii




LEGUME
(Se pot folosi proaspete,congelate sau la conserva fara zahar adaogat))
Toate legumele mai putin morcovul,mazarea, sfecla,dovleacul,napul.






LISTA ALIMENTELOR PERMISE IN FAZA 2, ACTUALIZARE APRILIE 2008
vezi lista originala engl. aici http://www.southbeach-diet-plan.com/forum/...pic.php?t=23029




Poti manca toate alimentele permise in faza 1 ca si cele de mai jos:


FRUCTE (incepe cu o portie pe zi, apoi treptat mareste la 3 portii pe zi)
Mere – 1 mic sau 5 felii uscate
Caise -4 proaspete sau 7 uscate
Banana – medie (110 gr)
Capsuni,ameura,mure …3/4 cana
Cirese -12
Grepfrut ½
Kivi -1
Mango ½ (110 gr)
Portocale – 1 medie
Struguri -15 boabe
Pere -1 medie
Prune -2 buc
Piersici – 1 medie
Pepene garben ¼ sau 1 cana taiat in cubulete


LEGUME
Morcovi ½ cana
Mazare ½ cana


LAPTE/LACTATE
(2-3 cani premise zilnic, inclusiv iaurt)


CARBOHIDRATI
(incepe cu o portie zilnic, si treptat mareste la 3 sau 4 portii pe zi).
Paine integrala
Cereale integrale
Paste (de preferat din faina integrala; sau din soia ) ½ cana gatite
Floricele (3 cani, facute)
Fidea de orez
Orez – ½ cana facut (basmati, integral,salbatic)


OCAZIONAL
Ciocolata (cu cumpatare) – amaruie, semidulce


DULCIURI
Budinca,fara grasimi si fara zahar (1portie pe zi)


BAUTURI
Vin (1-2 pahare = 110 gr zilnic cu sau dupa mese)
Bere light la ocazii (340 gr)

sursa http://www.culinar.ro/forum/continut/Cura-de-slabire/19029/Dieta-South-Beach-Principii-si-lista-Alimentelor-permise-interzise/

Dieta de 5 zile


Acum ai la indemana un program de slabire in doar 5 zile, care te va face sa arati la sfarsit ca si cum tocmai ai coborat de pe podiumul de prezentare.
Daca il urmezi neabatut, regimul iti garanteaza o pierdere de 2-4 kg, inclusiv disparitia aripioarelor, a colaceilor si centimetrilor suplimentari de pe coapse si talie – adica exact a celor care fac diferenta intre o rochie care iti vine turnata si una in care ai intrat cu greu…
Cum ai la dispozitie doar cinci zile, nu e recomandabil sa trisezi in nici una dintre ele. Dieta este foarte usor de urmat, dar nici nu lasa loc pentru mici trucuri ori scurtaturi. Asadar, pune-ti vointa la incercare si fa acest exercitiu, daca vrei sa ai o intrare fabuloasa la petrecerea de Revelion.
Dieta nici nu poate fi mai simpla de atat: ai la dispozitie o lista de alimente dintre care poti alege cate ceva pentru micul dejun si pranz, precum si cateva variante si solutii pentru masa de seara; de asemenea, o lista cu interdictii pentru saptamana asta.
Fara dulciuri rafinate, alcool, sare, biscuiti, saratele, floricele si alte prostioare pe care le mananci din plictiseala.
Depinde doar de tine sa te simti perfect la petrecerea care marcheaza sfarsitul de an sau, dimpotriva, sa stai lipita de canapea, incercand sa-ti ascunzi “suplimentele”. Pune-ti la treaba vointa timp de o saptamana si nu vei regreta…
Amestecuri pentru mic dejun si variante
Asigura-te ca iei micul dejun in fiecare zi! Bea o ceasca sau doua cesti cu cafea sau ceai (negru, verde, din plante sau din fructe)
Din fiecare lista alege un singur fruct, un singur aliment proteic si unul cu carbohidrati.
Poti sa le amesteci cum vrei, important este sa nu mananci mai mult de unul.
Fructe (alege unul din lista)
1 banana mare
1 mar sau o para mare
1 felie mare de pepene galben
1 grepfrut, taiat felii
2 fructe kiwi
80 g ananas, crud sau din compot, fara adaos de zahar
un pahar (200 ml) cu suc de fructe (cu pulpa)
80 g capsune, zmeura, afine, simple ori in amestec (fructele de padure inghetate sunt foarte bune).
Proteine (o singura varianta din lista)
2 linguri de iaurt simplu, semidegresat
o cana cu lapte degresat
un ou mare fiert sau jumari (in teflon, fara grasime)
3 felii subtiri de bacon, prajite pe gratar
85 g somon afumat sau ton, in suc propriu
75 g branza telemea
100 g branza de vaci
2-3 linguri fasole boabe sau linte, sau naut – gatite
40 g de nuci, alune sau fistic, fara sare
Carbohidrati (o singura varianta din lista)
1 felie de paine integrala: neagra, Dieta, Graham, cu tarate, secara, ovaz, cu seminte de in, de floarea-soarelui, de dovleac etc.
5 linguri de muesli, fara adaos de zahar
4 linguri fulgi de porumb, fara adaos de zahar, cu 1/2 cana de iaurt sau lapte degresat
2 biscuiti din ovaz sau 4 din orez expandat, fara adaos de grasime sau zahar
5 linguri de cereale integrale cu fructe, fara adaos de zahar

Amestecuri pentru pranz si variante
La ora pranzului, bea doua pahare mari cu apa
La fel ca la micul dejun, numai ca de data asta poti sa alegi doua produse din lista de fructe si legume, unul din cea cu proteine si unul dintre hidrocarbonati. Incearca sa le combini cat mai diferit.

Fructe (alege doua din lista)
80 g din oricare dintre urmatoarele vegetale: vinete, morcovi, varza, conopida, broccoli, telina, patrunjel (radacina), ardei gras, rosii, praz, spanac, mazare, avocado, banane, struguri, kiwi, prune, portocale, mango, mere, pere, ananas etc.
Proteine (alege o singura varianta)
100 g peste gras: macrou, somon, cod, crap
100 g carne slaba, rosie
150 g piept de pui fara piele
150 g peste alb (salau, pastrav)
1 ou mare
75 g de branza tip Cheddar sau parmezan (densa, cu continut mare de calciu)
100 g branza de vaci degresata
Carbohidrati (alege o singura varianta)
100 g paste integrale, fierte
1 cartof de marime medie
4 cartofi noi, copti/fierti
1 felie de paine integrala: cu tarate, orez brun, soia, ovaz, secara, cu seminte de in, de dovleac sau floarea-soarelui
125 g de boabe: fasole, soia, naut, linte etc.
100 g mamaliga
100 g cuscus fiert
5 turtite din orez expandat


Cina
Foloseste lista pregatita pentru pranz ca baza pentru masa de seara, apoi alege…
Cel putin trei portii (sau atat cat sa umpli o jumatate de farfurie intinsa) cu fructele si legumele specificate in lista de mai sus.
Un aliment proteic, in asa fel incat acesta sa ocupe un sfert din farfurie.
Foloseste o farfurie cu diametrul de 20 cm pentru masa de seara.
Alimentele cu proteine trebuie preparate la gratar, cuptor sau microunde.
Nu este permisa prajirea lor in adaosuri de grasime animala sau vegetala, inclusiv untdelemn.
Peste salate nu pune sosuri sau ulei, ci numai otet (de mere, balsamic) sau lamaie si nu-ti unge felia de paine cu unt (eventual, un strat foarte subtire de margarina).
Si nu uita sa bei inca doua pahare mari cu apa plata.
Mergi cat mai mult pe jos.


Exclude tentatiile din alimentatia zilnica
Zaharul reprezinta o tentatie importanta daca il consumi regulat. Dupa primele doua zile fara dulciuri, nici nu vei mai simti nevoia lor. In aceasta categorie intra si bauturile nealcoolice dulci. Nu pune zahar (nici miere) in cafea si ceai – eventual, foloseste un indulcitor sintetic si nu te atinge de ciocolata

Alcoolul reprezinta calorii goale, de care nu ai nevoie acum.

Sarea in exces duce la retinerea apei in tesuturi, asa ca cel mai bine ar fi sa renunti la ea o vreme – macar o saptamana! Si, oricum, prea multa sare nu e buna nici pentru rinichi, nici pentru inima…

Gustarelele sunt, si ele, interzise, cu exceptia cazului in care e vorba doar de un fruct, iar acesta este luat din portia de fructe permise la pranz sau cina. Biscuitii si chipsurile sunt INTERZISE!

Hidrocarbonatii rafinati sunt, si ei, interzisi. Cand vine vorba de hidrati de carbon, ai voie sa ii alegi doar pe cei cu un indice glicemic scazut, cum sunt pastele si painea integrala sau cei din ovaz, secara etc.

Aceste produse sunt mai satioase decat cele din grau rafinat (albe) si iti mentin constant nivelul glicemiei din sange, eliminand si nevoia de dulciuri. Daca nu-l gasesti pe lista, pur si simplu nu il manca!


Autor: Mihaela Doina Radulescu
sursa http://www.avantaje.ro/articol/dieta-de-o-saptamana-mai-supla-in-doar-7-zile-568898?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post


Suferi de litiaza renala? Uite ce radacinoasa iti sparge pietrele de la rinichi


Sarurile si alte minerale din urina se aduna uneori si formeaza pietre la rinichi,  care variaza de la marimea unui cristal de zahar pana la o minge de ping-pong. Litiaza renala provoaca dureri intense atunci cand o pietricica se desprinde si isi face loc inspre uretere, conductele inguste care duc la vezica urinara. In ajutorul bolnavilor de litiaza renala vine si radacina de patrunjelcare contine substante cu puternic efect diuretic, ce stimuleaza producerea si eliminarea urinei. De asemenea, contine substante care dilata usor caile urinare, ceea ce ajuta la eliminarea calculilor de mici dimensiuni.

Culoarea urinei iti spune daca ai probleme sau nu cu rinichii

Pentru a beneficia de aceste proprietati terapeutice trebuie sa consumati suc din radacina de patrunjel obtinut prin centrifugare. Se folosesc radacini necuratate de coaja, dar pe care le spalati foarte bine si indepartati partile stricate. Coaja este partea cea mai bogata in substante nutritive. Sucul se consuma de preferinta imediat sau in maxim 5 ore, timp in care se pastreaza la frigider in recipient inchis.

Ce risti daca ai pietre la rinichi si nu le tratezi

Doza zilnica de suc de patrunjel
De regula, un adult va consuma zilnic intre 60 si 100 ml de suc de radacina de patrunjel, in combinatie cu suc de morcov (in proportia de minimum 1:4, sucul de patrunjel fiind mai greu tolerat de tubul digestiv). La bolnavii renali cronic, patrunjelul crud sau sub forma de suc va fi administrat in primele zile in doze foarte mici (o cincime din doza normala), deoarece poate avea efecte iritante la nivelul rinichilor.

Beneficiile sucului din radacina de patrunjel

Factori care influenteaza formarea pietrelor
Sunt multi factori care pot declansa schimbari in urina, de la afectiuni medicale cronice la alimentatie. Daca, de exemplu, beti prea putin apa, aveti foarte mari sanse sa faceti pietre le rinichi. O alimentatie bogata in proteine, sare si oxalati - rubarba, spanacul, capsunile, ciocolata, nucile, taratele si produsele din grau integral, ceaiul verde si negru, sfecla - creste riscul aparitiei pietrelor la rinichi.  Alti factori de risc sunt greutatea si anumite medicamente.

Cauzele colicilor renale

Sursa http://sanatate.bzi.ro/suferi-de-litiaza-renala-uite-ce-radacinoasa-iti-sparge-pietrele-de-la-rinichi-54139












Niciun comentariu: